În sala de festivități a Colegiului Economic Râmnicu Vâlcea a avut loc lansarea proiectului de voluntariat ”Book(s)for EVS” , proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus +.

La acest nou proiect de voluntariat de la Râmnicu Vâlcea, participă 8 tineri voluntari din Franța, Turcia, Belarus, Georgia și Ucraina.

Noul proiect are câteva obiective specifice :

– incluziunea socială a 8 tineri aparținând categoriei NEET, prin implicarea acestora în activități voluntare în sprijinul comunității locale vâlcene.

-promovarea antreprenoriatului social în rândul a 8 voluntari SEV și în rândul a 200 de tineri cu oportunități reduse din comunitatea vâlceana.

– promovarea cetățeniei active, a educației non-formale, a toleranței și solidarității în rândul a 8 voluntari SEV și a 300 de tineri din comunitatea locală.

– inițierea, dezvoltarea și implementarea a 3 metode de educație non-formală specifice activităților de voluntariat.

Activitățile principale ale proiectului se vor concentra pe un stagiu SEV de 12 luni, cu participarea a 8 tineri NEET, care va cuprinde implementarea de ateliere de educație interculturala, ateliere de dezvoltare personală, public speaking, reprezentații de teatru-forum, expoziții de fotografie și proiecții de filme.

Metodologia folosită se va baza pe metode de educație non-formală precum : teatru-forum, living library, photo-voice, film-voice, debate, ateliere de lucru, open space.

Pe termen lung, proiectul pune bazele unei colaborari între ONG-uri, biblioteci și muzee din 9 țări, parteneriat ce va promova programul Erasmus +, mobilitățile tinerilor, educația non-formală și antreprenoriatul social în rândul tinerilor.

Articolul precedentZilele Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” Vâlcea
Articolul următorAlexandru Papadopol revine in orașul natal cu cel mai nou film al sau