Alexandru Ilinca, meşterul popular din judeţul Vâlcea, care a reînviat tradiții și istorii autentice ale satului românesc, lucrând cu unelte vechi de sute de ani, a fost celebrat astăzi la Prefectura Vâlcea.

Vâlceanul, ale cărui opinci și asemănare cu Brâncuși, au cucerit România, a primit astăzi din partea prefectului Florian Marin o plachetă de excelenţă.

Alexandu Ilinca a declarat că iubeşte datinile străbune şi își dorește să ducă mai departe meseria învățată de la tatăl său.

În atelierul său decorat cu vase din ceramică, obiecte din lemn, ţesături sau ii olteneşti, meșterul îi învață cu plăcere pe cei interesați confecționarea opincilor.

Și le oferă prilejul de a admira colecţia de opinci rare pe care o deține, unele dintre acestea vechi de peste 100 de ani.

„(…) am considerat oportun ca astăzi, în preambului ședinței Consiliului Consultativ al Structurilor Asociative din județul Vâlcea să-i ofer în mod simbolic maestrului opincar Alexandru Ilinca o plachetă de excelență, în semn de recunoaștere a promovării la nivel național a tradițiilor naționale”, declară prefectul Florian Marin.

Articolul precedentCS Chimia Râmnicu Vâlcea a obținut argintul la Turneul internaţional de handbal U14
Articolul următorTrei medii de 10 la Bacalaureat, în județul Vâlcea