Începând de maine vor avea loc, și in județul Valcea, teste ale sistemului RO- ALERT, în vederea operaționalizării sistemului de avertizare a populației în situații de urgență.

Sunt vizate, pentru început, Drăgășani, Prundeni, Galicea și Orlesti.

Cetatenii care au telefoanele configurate pe portalul RO ALERT vor primi, pe terminalele mobile conectate la rețelele operatorilor de telefonie mobilă din România, notificări cu mesajele: „Alertă de urgenţă extremă! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție. DSU-IGSU.”

Primirea mesajului va fi însoţită de un sunet diferit faţă de semnalele transmise în mod normal de telefon, care nu poate fi oprit decât după citirea mesajului, inclusiv dacă telefonul se află în modul silenţios.

Într-o situaţie reală, dacă telefonul este oprit, mesajul va fi primit la pornirea acestuia doar dacă mai este în vigoare situaţia de urgenţă pentru care mesajul fost transmis.

Transmiterea acestor mesaje de tip Cell Broadcast sunt destinate avertizării și alarmării populației pentru adoptarea comportamentului necesar autoprotecției, în situaţia în care viaţa şi sănătatea persoanelor sunt puse în pericol iminent.

Pentru a primi mesajele, cetăţenii trebuie să îşi configureze telefoanele, accesând: https://ro-alert.ro, secţiunea Configurare telefon.

In perioada 24-26 septembrie 2018, mesajele vor fi transmise la nivelul întregului judeţ.

Articolul precedentVâlcenii, primii la pescuit în Sulina !
Articolul următorPersoană dispărută la Măciuca !