Instituția Prefectului Județului Vâlcea aduce la cunoștință faptul că Administrația Națională de Meteorologie a emis în ultimele zile mai multe avertizări nowcasting cu privire manifestarea unor fenomene meteorologice, astfel că la nivelul județului Vâlcea au căzut precipitaţii sub forma de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

Administratorii reţelelor de drumuri naţionale, judeţene şi locale au intervenit în județul Vâlcea pentru menţinerea în stare de viabilitate a acestora, iar situația la ora 09.00 se prezintă astfel:

● Pe drumurile naţionale, partea carosabilă este curată şi umedă, cu excepţia DN 7 A, km 40+000 – 86+601, Voineasa – Limită judeţ Hunedoara şi DN 7 D, km 4+000 – 31+360, Grebleşti – Limită judeţul Argeş, unde partea carosabilă este acoperită cu zăpadă frământată de 1 – 2 cm.

Pentru menţinerea în stare de viabilitate a drumurilor naţionale, în ultimele 24 de ore, s-a intervenit cu un număr de 45 utilaje, acţionându-se cu 155 tone material antiderapant.

● Pe reţeaua de drumuri judeţene se circulă în aceleaşi condiţii, RAJDP Vâlcea intervenind în zona Călimăneşti, Horezu, Tătărani şi zona Lădeşti – Bălceşti cu un număr de 21 utilaje specifice, fiind răspândită o cantitate totală de 374 tone material antiderapant (nisip şi sare).

● Pe reţelele de drumuri de interes local se circulă în condiţii de iarnă, autorităţile locale intervenind pentru menţinerea stării de viabilitate a acestora.

La nivelul reţelelor de energie electrică, la această oră nu se înregistrează avarii ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice înregistrate.

Articolul precedent„Podema tatipe – Ghetuţe călduţe” , la Lungești, Vâlcea !
Articolul următorNoi locuri de muncă în județul Vâlcea, anunță Constantin Rădulescu