Marți, 24 iulie, in Budești va debuta, incepand cu ora 12 00, campania ”Sterilizează și salvează”. Astfel, de pe 24 iulie până pe 10 august, toți câinii de rasă din Budești și împrejurimi vor fi sterilizați gratuit de asociația Animal Society/Four Paws.

”Putem rezolva problema animalelor abandonate, dar o putem face doar împreună. Este o muncă în echipă, iar echipa este formată din asociația noastră, autoritățile locale și, mai ales, cetățenii din Budești. Rolul nostru aici nu este doar acela de a steriliza câinii de rasă comună, ci și de a atrage atenția comunității că sterilizarea animalelor de companie este o obligație atât morală cât și legală. Atâta timp cât oamenii nu vor înțelege că inclusiv câinii din gospodării trebuie sterilizați și că abandonul acestora este o dovadă nu doar de lipsă de responsabilitate, ci și de lipsă de omenie și bun-simț, ideea unei localități fără animale pe străzi va rămâne o utopie.” a declarat Dr. Gabriel Ignat, coordonatorul proiectului de sterilizare și vicepreședinte al Animal Society.

Animal Society/Four Paws este o organizație care luptă de peste 20 de ani pentru drepturile animalelor din toată lumea, dar și pentru îmbunătățirea relațiilor dintre oameni și animale, în general. Aceștia au desfășurat campanii de sterilizare în peste 50 de țări de pe 5 continente, iar obiectivul lor declarat este să transforme Budești într-o comună model pentru toate localitățile din România. Mesajul lor este clar: ”problema câinilor de pe străzi trebuie rezolvată, dar nu oricum, ci manifestând respect și blândețe față de niște suflete aflate și așa în suferință”.

Articolul precedentColegiul Prefectural la Valcea !
Articolul următorFotografia participativa sau invatare interculturala prin arta fotografica