Jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea au organizat și coordonat mai multe acțiuni punctuale pe linia deținerii și comercializării materialelor pirotehnice.

Pe raza orașului Horezu, respectiv pe strada Unirii, jandarmii vâlceni au depistat un bărbat ce încerca să comercializeze 5.580 petarde.

S-a stabilit faptul că, M.I.M în vârstă de 26 de ani, nu deținea documente specifice pentru astfel de materiale, și nu avea calitatea de pirotehnician autorizat sau artificier.

De asemenea, în zona Parcului Central din municipiul Drăgășani, alte două femei și un bărbat au fost surprinși în timp ce comercializau materiale pirotehnice.

Astfel că, G.M.A în vârstă de 26 de ani, P.R. de 41 și F.R. de 49 de ani, dețineau aproximativ 15.000 petarde, având scopul de a le comercializa, fără a deține documente specifice, sau autorizații de specialitate în ceea ce privește regimul materiilor explozive.

Toate documentele de sesizare întocmite de jandarmii vâlceni și materialele pirotehnice confiscate au fost predate către Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

În cauză au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuare fără drept de operațiuni cu materiale pirotehnice, conform Legii 126/1995 art.37, lit.a privind regimul materiilor explozive.

Articolul precedentMuzeul Satului Vâlcean, sub zăpadă
Articolul următorArticole pirotehnice confiscate la Valcea