Pictori specializați în tehnica acuarelă, din România şi Republica Moldova, au participat în perioada 4-14 septembrie la Tabăra de acuarelă de la Mănăstirea Cozia.

„Tehnica picturii în acuarelă este una simplă la prima vedere, însă reuşita unui desen depinde de tehnica, cunoaşterea şi capacitatea fiecărui artist de a reda prin culoare ceea ce vede şi simte.

De aceea fiecare persoană are tehnica sa, după temperament, după ritmul de a fi, de a trăi, şi lucrul acesta se simte pe foaie, pentru că tehnica acuarela este o tehnică a sincerităţii, adică nu poţi să minţi. De aceea, şi aici, în tabăra de creaţie am schimbat păreri cu colegii, am vorbit despre felul în care fiecare lucrează, despre specificul său sau maniera de lucru. Astfel, a fost o atmosferă plăcută, liniştită şi de la prima ediţie vin foarte des la Mănăstirea Cozia, fiind o zonă frumoasă nu numai fizic, ci şi spiritual.

M-am simţit foarte bine, iar plasarea mănăstirii pe malul Oltului, într-un peisaj deosebit, cu o anumită vibraţie a crestelor munţilor împrejur, e un miracol pe care îl simt. Tot aerul de aici te inspiră să fii tot timpul într-o stare de creaţie, este un suflu frumos, armonios, iar artiştii sunt persoane sensibile care simt lucrul acesta şi treptat îl trec pe pânză, pe foaie, pe hârtie” a declarat artistul plastic Ion Jabinschi, profesor la Academia de Arte din Chişinău.

Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Râmnicului şi Uniunea Artiştilor Plastici din România, filiala Vâlcea.

Articolul precedentPodul de pe DJ 703M, Perișani – Cornet, a intrat în reabilitare !
Articolul următorPorți deschise astăzi în cadrul „Zilelor Europene ale Patrimoniului, Vâlcea, rol mobilizator în procesul identităţii europene”