In perioada 5-18 iulie 2018, a avut loc in tabara Caciulata un schimb international de tineri, in cadrul unui proiect Erasmus + finantat de Uniunea Europeana.

La aceasta activitate din tabara au participat 70 de tineri din mai multe tari Lituania,Estonia,Polonia,Italia,Spania,Bulgaria,Turcia,Romania si Polonia.

Politicile sociale pentru tineri sunt dominate de probleme legate de educatie si angajare, care sunt de asemenea printre obiectivele strategiei “Europe 2020”. Procentajul “tinerilor NEET” ( Neintegrati in educatie, in campul muncii sau practica) a crescut in ultimii ani (Comisia Europeana, 2012).

In acelasi timp, criza economica ce a afectat in general tinerii produce niveluri record in ceea ce priveste somajul si inactivitatea, in mod semnificant mai mare comparativ cu alte categorii de varsta din statele membre.

Obiectivele proiectului sunt:

– asigurarea tinerilor oportunitatea de a-asi dezvolta abilitatile de baza, precum spiritul antreprenor, competentele digitale, munca in echipa

– creativitatea si multilingvismul.

Rezultatele proiectului vor fi:

-schimb de tineri multilateral ce va promova incluziunea sociala prin participarea activa a tinerilor cu oportunitati reduse.

-pagina de web a proiectului care va fi si platforma de schimb de bune practici in domeniul promovarii antreprenoriatului social in randul grupului NEET.

– DVD cu filmul schimbului de tineri, produs ce va servi drept buna practica pentru schimburile de tineret.

– conferintele de lansare a cursului de formare si a schimbului de tineri.

-declaratia NEET, document elaborat de participantii la schimbul
de tineret,ce va promova antreprenoriatul social in randul grupului NEET.

Articolul precedentAccident mortal de circulatie pe Valea Oltului !
Articolul următorCabinet medical social in cadrul Centrului Eparhial!