Toate cele patru runde câștigate de pugilistul vâlcean Mihai Desrobitu la Gala organizată la Heilbronn, în Germania, în luna noiembrie.

Sportivul, antrenat de Mihai Barbu și Liviu Ungureanu, a luptat la categoria semigrea, pe 20 noiembrie alături de favoritul gazdelor, Mazen Girke, pe care a reușit să îl învingă.

Imagine„Noi am pornit de jos, facem pașii necesari ca sa creștem sa ajungem sus
In boxul profesionist. Pentru a te face cunoscut trebuie sa boxezi și sa câștigi.  Doar victoriile vorbesc!” a declarat pentru Realitatea de Vâlcea managerul său, Marcel Boboc, fost vicepresedinte al Federației Române de Box și sportiv de performanță.

Grupurile de români din Diaspora au fost alături de sportiv și l- au încurajat în efortul său.

În cadrul galei sportivii s- au luptat pentru centura IBF.

„La categoria semigrea au participat aproximativ 1800 de sportivi, aflați în Clasamentul mondial, dar și mulți sportivi aflați in afara Clasamentului, așa cum era și el in vara când am început acest proiect”, a declarat Marcel Boboc, spunând și că în 2022 își dorește ca la Vâlcea să aibe loc o Gală în care Mihai Desrobitu să lupte pentru un titlu european.

Mihai se află în primii 300 de pugiliști ai lumii.

Sportivul vâlcean, câștigător pentru a cincea oară la categoria profesionistă, este sprijinit și de Clinica Medicalma Vision din Râmnicu Vâlcea, care a susținut alături de sport, realizarea filmului „Mihai Viteazul/ Locul Nașterii Mele”, cu actorul Denis Ștefan în rolul principal.

 

Sursa: Realitatea de Valcea