Astazi, începând cu ora 12:00, la Biblioteca Judeţeană Vâlcea, va debuta cea de-a doua ediţie a Târgului de Ştiinţă – ediția Tech.

La intalnire participa 50 de copii şi bibliotecari.

Aceştia vor expune la standuri experimente din zona tehnologiei.

Cei prezenti au posibilitatea de a interacţiona cu expozanţii şi de a descoperi modul în care au fost puse în mişcare experimentele lor.

Târgul de Știință este un eveniment tematic organizat în cadrul proiectului “Code Kids – copiii fac coding în bibliotecile publice”, proiect implementat de Fundația Progress în parteneriat cu Biblioteca Județeană “Antim Ivireanul” Vâlcea și alte cinci biblioteci publice din județul Vâlcea (Pietrari, Păușești-Măglași, Vlădești, Tomșani și Tetoiu).

Scopul proiectului il reprezintă crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Fundaţia Progress, Code Kids România, Simplon România și finanțat de Romanian-American Foundation.

Articolul precedent”Ne știm de 100 de ani” a început turneul prin țară !
Articolul următorCu săculețul de Vaideeni prin lume