Taxa de pod de la Feteşti va fi suspendată începând de joi, 1 iunie. Anunţul a fost făcut de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Măsura va fi valabilă până când vor fi finalizate lucrările de reabilitare a podului peste braţul Borcea.

Astăzi a fost publicat în Monitorul Oficial un ordin care prevede suspendarea aplicării tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Feteşti şi Cernavodă începând cu 1 iunie, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a podului peste braţul Borcea, „dar nu mai târziu de 31 august 2023”.

Conform CNAIR măsura va fi luată pentru fluidizarea traficului în perioada sezonului estival.

„Totodată, CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi că peajul achitat prin intermediul SIEGMCR în perioada de suspendare va putea fi utilizat în decurs de 12 luni de la data achitării, conform prevederilor legale în vigoare. De asemenea, facem precizarea că în stația de taxare Fetești nu se vor realiza verificări cu privire la achitarea peajului, sens în care, pe perioada suspendării tarifului, trecerile efectuate nu vor diminua numărul trecerilor achitate anterior datei de 01.06.2023 și neutilizate”- CNAIR

Pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a Podului peste brațul Borcea s-au instituit restricții de circulație pe A2 între Fetești și Cernavodă, fiind închis sensul de circulație Constanța – București, circulația vehiculelor desfășurându-se pe podul alăturat pe o singură bandă pe sens, între km 147+015 și km 144+235.

Lucrările de reabilitare la podul peste braţul Borcea, situat pe Autostrada A2, au reînceput în luna februarie a acestui an, iar printre acestea se numără: frezarea sistemului rutier și refacerea acestuia, demontarea/montarea parapetului pietonal, refacere trotuar, etc.

Contractul de reabilitare, în valoare de aproximativ 68 de milioane de lei, a fost semnat în 2021 cu Asocierea MARISTAR COM SRL – HYDROSTOY AD, iar durata contractului este de 24 luni perioada de execuție a lucrărilor, iar perioada de garanție a lucrărilor de 60 de luni.

Articolul precedentLeguma pe care ar trebui să o consume persoanele cu depresie
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET