Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea și Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea invită iubitorii de teatru în weekend-urile din perioada 8 iulie-26 august 2018, în Scuarul Mircea cel Bătrân, din zona centrală a orașului, la evenimente culturale.

Această inițiativă se dorește a fi un mijloc prin intermediul căruia peisajul cultural vâlcean să se diversifice cu o pată de culoare artistică. Studenții Facultății de Teatru și Televiziune din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca vor fi protagoniștii manifestărilor organizate de Teatrul Ariel.

Aceste reprezentații au ca specific, în primul rând, un mare grad de interactivitate cu publicul prin care sunt expuse spectatorilor forme teatrale alternative. Toate montările au la bază texte comice, cu o puternică tușă educațională, ele fiind destinate publicului de toate vârstele și construite stratificat, pe paliere largi de comprehensibilitate.

Pe lângă evenimentele de pe scena principală, există și forme performative complementare care cuprind: pictură pe față, modelaj de baloane, elemente de clovnerie și spectacole pe picioroange. Astfel, râmnicenii și nu numai, sunt invitați să descopere prin intermediul acestor evenimente culturale, frumusețea teatrului, care reflectă un nou program pilot, „La Strada”, ce face parte din strategia managerială a Teatrului Muncipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea și care are ca scop animarea vieții culturale a orașului.

Iata și programul evenimentelor:

Ziua I – STAND-UP COMMEDIA (8 iulie 2018, ora 18:00)
Este un spectacol interactiv care pornește de la personajele tipologice din Commedia dell’ Arte, integrat structurii de stand-up comedy. Spectacolul va familiariza publicul cu structuri comice de tip „one-liner” sau glume complexe, bazate pe definiția bergsoniană a „mecanicului placat pe viață”.

Ziua II- IMPRO-SHOW COMMEDIA (14 iulie 2018, ora 18:00)

Ziua III – DOUĂ DESTINE (22 iulie 2018, ora 18:00)

Ziua IV – IL MAGNIFICO (5 august 2018, ora 18:00)

Ziua V – ISTORIA TEATRULUI POVESTITĂ DE UN ARDELEAN ȘI O
MOLDOVEANCĂ (12 august 2018, ora 18:00)

Ziua VI – IMPRO-SHOW COMMEDIA (19 august 2018, ora 18:00)

Ziua VII – COMMEDIA 4EVĂR (26 august 2018, ora 18:00)

Actorii care vor participa la acest proiect sunt: Ștefan Liță, Ștefan Dogaru, Georgiana Coman, David Constantinescu, Cătălin Florea, Bogdan Neciu, Robert Iosif, Radu Tudosie, Amelia Toaxen, Codruța Varadi, Bogdan Bledea, Corina Vișinescu, Mihai Alexandru, Diana Licu, Miruna Lazăr, Carmen Bianca Stroia și Liviu Bledea.

Articolul precedentDirecția de Taxe și Impozite se va muta la Arenele Traian !
Articolul următorUn tanar valcean pe podium, la Campionatul de Înot al Ministerului Afacerilor Interne