S- a născut în ultimii ani un val de simpatie în jurul sportului alb şi tot mai mulţi copii doresc să înceapă o carieră în tenis.

Motivați de pasiunea pentru sport și mișcare sau nu de puținele povesti de succes ale jucătorilor români sau din străinătate, și o parte a copiilor și tinerilor vâlceni au ales acest drum.

O poveste a sportului alb a început și în Râmnicu Vâlcea și aparține câtorva copii și tineri talentați, motivați în drumul lor de antrenorul Ionuț Dragomirescu.

Copiii sunt coordonați de un antrenor tânăr și devotat sportului alb, care pune accent pe antrenamente intense, care presupun pregatire tehnică, teoretică și pregatire fizică.

Un rol deosebit în formarea tinerilor și ascensiunea unui jucător de tenis, îl reprezintă și pregatirea mentală, a declarat pentru Realitatea de Vâlcea, antrenorul Ionuț Dragomirescu.

Tinerii pregătiți de Ionuț au reușit să câștige premii importante la toate turneele la care au luat parte. Mai mult decât atât, au reușit victorii chiar și în meciuri în care s- au confruntat cu adversari cu o vârstă mai mare.

Antrenamentele și obiectivele transmise, în funcție de perioada de pregătire în care se află, relația foarte bună, bazată pe seriozitate și implicare, pe care antrenorul a creat- o cu elevii, au făcut ca jocul tinerilor vâlceni să se remarce la competițiile de profil.

Iar toate acestea se reflectă și în rezultatele obținute la turneele din acest an.

Printre aceștia se numără:

Categoria 12 ani:
Martina Manzo
Stefania Simion Bicut
Maya Popescu

Categoria 14 ani:
Ilinca Pleanta
Robert Dan

Categoria 16 ani:
Mihai Pleantă

Categoria 10 ani:
Ana Popescu
Stefan Chindris
Ana Chindris

Elevii pregătiți de Ionuț Dragomirescu au obținut rezultate importante la unele dintre cele mai cunoscute competitii sportive de tenis, precum:

Trofeul TC AS Pitesti

Trofeul Viitorilor Campioni – Curtea de Arges

Cupa Centenarului Romaniei – Sibiu

Cupa ATC Elite – Targu Jiu

Cupa Pro Tenis – Craiova

Antrenamentele au loc pe terenuri cu zgură în zona Goranu, din Râmnicu Vâlcea.

Tenisul modern a aparut initial in Anglia, la sfarsitul secolului al XIX-lea. S-a răspândit mai intai in clasa superioară a lumii engleze, apoi incet-incet in lumea întreagă.

In afara adoptarii sistemului “tie-break”, regulile sale au ramas neschimbate încă din anii 1890.

Din 1908-1960 s-au strecurat doua exceptii in regulament.

Recent a fost introdusă, in tenisul profesionist, tehnologia de revizuire electronică, asociată cu un sistem de verificare a punctului, care permite unui jucator să conteste linia.

Tenisul este practicat de milioane de jucatori care vor sa se recreeze si este, de asemenea, un sport extrem de popular in intreaga lume, mai ales prin cele patru turnee de Grand Slam: Australian Open, French Open, Wimbledon si US Open.

Momentele de pe podium și primirea medaliilor sau diplomelor oferite la turneele la care au participat tinerii vâlceni, pasionați de sportul alb, fac parte din bucuria și satisfacția recunoștintei, în urma sutelor de ore de muncă, indiferent de vremea de afară.

Iar drumul elevilor lui Ionuț pare unul promițător, spre succes, grație dorinței sale de a oferi calitate și seriozitate și nu în ultimul rând grație dorinței celor mici de a înfrunta orice efort pe care îl presupune performanța.

Pentru a obține performantă în acest sport este recomandată practicarea încă de la vârsta de 5 ani.

Articolul precedent23 de ambulanţe noi pentru judeţul Vâlcea. Primele maşini au intrat, începând de astăzi, în dotarea Serviciului Judeţean de Ambulanţă
Articolul următorCasă în flăcări pe strada Libertății