Trei elevi ai Liceului „Constantin Brâncoveanu” din Horezu, Vâlcea, au fost amendaţi după ce au bruscat un alt elev în vârstă de 17 ani, chiar în sala de clasă.

Totul s-a petrecut miercuri în timpul pauzei. Ceilalți elevi nu au intervenit.

Elevul a anunțat personalul de pază al liceului, care a solicitat ajutorul jandarmilor. Un echipaj de jandarmerie care se afla în apropierea unității de învățământ a intervenit imediat, reușind să identifice elevii care au provocat incidentul.

Toți trei sunt minori, cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani.

În timpul altercației, aceștia l-au lovit pe celălalt elev cu palmele în zona feței și a corpului. Nu a fost nevoie de îngrijiri medicale.

Agresorii au fost amendaţi.

„Patrula de jandarmi i-a adus la cunoștință elevului că poate depune plângere împotriva celor trei colegi, însă nici elevul și nici unchiul acestuia, în urma consultării telefonice cu părinții minorului, nu au dorit să procedeze în acest sens. În consecință, cei trei elevi au fost sancționați contravențional de către jandarmi cu amenzi în valoare de 1000 lei fiecare pentru încălcarea mai multor prevederi ale Legii 61 din 1991 (republicată). De asemenea, toate informațiile au fost transmise Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, pentru măsuri specifice din competență. Urmează ca la nivelul instituției de învățământ să se desfășoare activități de prevenire a acestui gen de fapte”- Jandarmeria Vâlcea

Sursa: Realitatea de Valcea