Cuplurile care împlinesc în acest an o jumătate de veac de căsnicie au fost premiate astăzi de reprezentanții primăriei Râmnicu Vâlcea.

Autorităţile locale au celebrat un moment special cu acest prilej.

Printre sărbătoriții de astăzi se regăsește chiar inițiatorul acestui eveniment, fostul primar al Râmnicului, Sorin Zamfirescu.

Sorin Zamfirescu era, în urmă cu 20 de ani, primul primar al Râmnicului care oferea distincții perechilor de ramniceni care împlineau o jumătate de veac de căsnicie.

Din 1999 şi până în prezent, 2193 de cupluri de râmniceni au fost premiate de Municipalitate în cadrul numeroaselor întâlniri ”Nunta de Aur”.

Gazdele evenimentului, primarul Mircia Gutău şi viceprimarii Carmen Preda şi Eusebiu Veţeleanu, au oferit tuturor perechilor prezente ”Diploma de Fidelitate”, flori, tichete sociale în valoare de 600 de lei şi au ciocnit o cupă de şampanie cu principalii protagonişti ai momentului.

Sărbătorit astăzi, alături de soția Vasilca Zamfirescu în cadrul festivității „Nunta de Aur”, pe care a transformat- o în tradiție la Râmnicu Vâlcea, fostul primar Sorin Zamfirescu a rememorat începuturile acestui eveniment.

 

Familia Zamfirescu. Calimanesti, havuzul din Parcul Central 1927

„De la stanga la dreapta: Safta Zamfirescu („spaima” de germana de la liceul de fete din Ramnic), prof. de romana Ion Zamfirescu, sotul ei, apoi Veta, Costica cel mic (tatal vestitului Florin Zamfirescu), urmează „Batranul” Gheorghe Zamfirescu (fost primar si tatal celor trei) si burlacul de atunci Nae Zamfirescu care va fi si el primar in mai multe randuri iar dupa inca 15 ani va fi tatal meu.”

(sursa: Sorin Zamfirescu, Facebook)

Articolul precedentStadiul depunerii Cererilor Unice de Plată în cadrul Campaniei 2019
Articolul următorTransalpina acoperită de zăpadă în luna mai