Spectacolul Teatrului Ariel „Desculț în parc” revine pe scena teatrului vâlcean, la Cinema Geo Saizescu”. Reprezentația va avea loc duminică seara, 2 februarie, la ora 18 30.

„Desculț în parc”, în regia lui Bogdan-Cristian Drăgan, reconstruiește cu mult umor atmosfera New York- ului anilor ’60, prezentând un cuplu tânăr care, martor al unor răsturnări de situație incredible, încearcă sa ducă mai departe flacara iubirii.

Este o comedie romantică, o lecție de viață în care se poate regăsi, la un moment dat, fiecare dintre noi.

O comedie celebră în lumea întreagă ce aduce în fața publicului situații inedite care nu au mai fost jucate pe o altă scenă.

Numeroasele comedii, scrise de dramaturgul Neil Simon, jucate mai întâi pe scenele din Broadway, au fost traduse și reprezentate în întreaga lume, dobândind un loc important în repertoriul teatral universal din secolele XX și XXI.

Cea mai cunoscuta piesă scrisă de autor este comedia romantică „Desculț în parc”.

Aceasta a avut 1530 de reprezentații pe Broadway în perioada 1963-1967.

În 1967 piesa a fost ecranizată într-o distribuție de excepție, în rolurile principale: Robert Redford și Jane Fonda.

Imagine

O montare inedită care aduce in fața publicului atmosfera acelor ani a fost realizată și la Râmnicu Vâlcea de regizorul Bogdan Cristian Drăgan.

Gogu Preda îl interpretează pe Paul Bratter, un avocat casatorit recent.

Imagine

Alături de el Mihaela Mihai, în personajul Corrie Bratter, soția lui Paul, care își dorește un singur lucru de la viață: să fie fericită, alături de Paul.

Împreună, cei doi învață cum să trăiască și să își păstreze vie dragostea, într-un apartament atipic, aflat la etajul cinci al unei clădiri fără lift.Situații și replici pline de haz și înțelepciune sunt întâlnite la personajul Ethel, mama lui Corrie și omul de la telefoane.

Imagine

Răsturnări de situație neașteptate, care păstrează spiritul comediei scrise de Neil Simon și o apariție excentrică a lui Victor (interpretat de Gabriel Popescu), aduc în fața publicului vâlcean un spectacol de succes al stagiunii.

Gogu Preda, unul dintre personajele principale ale comediei, interpretează, cu succes, rolul principal în spectacolul „Experimentul P”, în regia lui Alexander Hausevater la Teatrul din Pitești.

Dramaturg și scenarist american, Neil Simon a câștigat Premiul Pulitzer pentru dramă cu piesa ”Lost in Yonkers”. A obținut 17 nominalizări la Premiul Tony iar de trei ori a câștigat. Scenariile scrise de el au obținut patru nominalizări pentru Premiul Oscar.