„Marșul pentru viață”, sâmbătă la Râmnicu Vâlcea, ediția a IX-a.

Tema din acest an: „Unic din prima secundă”, având drept scop promovarea dreptului la viață. Inițiativa aparține Arhiepiscopiei Râmnicului.

Cei prezenți, părinți, bunici, însoțiți de copii sau nepoți, clerici, elevi ai școlilor vâlcene s- au întâlnit în fața Primăriei municipiului Râmnicu Vâlcea.

Co toții au pornit către Arhiepiscopia Râmnicului.

„Ca în fiecare an, evenimentul a fost unul pașnic, pentru că promovează iubirea vieții și a oamenilor. Însă a fost și un prilej de a trage un semnal de alarmă cu privire la dreptul la viață al copilului nenăscut și felul în care putem să venim în sprijinul mamelor care îl poartă în pântece”/ pr. Alexandru Cristian Bănuță, consilier eparhial al Sectorului Învățământ și activități cu tineretul.

La „Marșul pentru viață”, alături de preoți de la parohiile din Râmnic au participat membri ai Asociației Tinerilor Ortodocși „Sfântul Valentin”, Arhiepiscopiei Râmnicului, Asociației „Mămici din Vâlcea”, elevi și eleve de la școli precum Școala Postliceală Sanitară Sfântul Efrem cel Nou a Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Nicolae” din Râmnicu-Vâlcea.

„Marșul pentru viață” se organizează în peste 500 de orașe și sate din România și Republica Moldova.

Articolul precedentIncendiu în Ocnele Mari
Articolul următorRecrutare pentru o cariera militara !