Masca, obligatorie și în județul Vâlcea.

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea, întruniți în ședință extraordinară la solicitarea prefectului Tiberiu Costea în data de 28 iulie a.c., au adoptat noi măsuri suplimentare pentru gestionarea pandemiei de coronavirus (SARS-CoV-2) în Vâlcea, în condițiile creșterii numărului de cazuri de persoane confirmate pozitiv în ultimele zile.

Purtarea măştii de protecţie este obligatorie şi în spaţiile deschise aglomerate din Vâlcea, respectiv târguri de zi, târguri săptămânale, pieţe agro-alimentare, ştranduri, piscine, gări, autogări, staţii de transport în comun.

De asemenea, în spaţiile deschise aglomerate în care se manipulează /selectează produse şi mărfuri este obligatorie şi purtarea mănuşilor de protecţie.

La cererea DSP Vâlcea, din cauza creșterii rapide a numărului de cazuri din judeţ care a dus la atingerea capacităţii maxime de internare în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean, a fost propusă includerea în reţeaua COVID şi a spitalelor din Brezoi şi Drăgăşani, pentru preluarea pacienţilor pozitivi asimptomatici.

Miercuri erau internaţi 73 de pacienţi în condiţiile în care în secţia are 68 de paturi.

Totodată a fost stabilită şi adoptată o nouă procedură de identificare a traseului pacienţilor pozitivi asimptomatici SARS-CoV-2, toate persoanele diagnosticate pozitiv, simptomatice şi asimptomatice, urmând să fie transportate la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, pentru a fi evaluate prin teste biologice inflamatorii, hematologic, radiologic pulmonar/CT. În funcţie de rezultatul acestei evaluări, se va decide internarea lor ulterioară în spitale de faza I, a II-a, suport sau în unităţi de izolare şi tratament.

Pacienţii pozitivi asimptomatici fără modificări biologice, hematologice, radiologice şi fără factori de risc din unităţile de izolare şi tratament pot fi externaţi după 48 de ore de la internare, la cerere, după o evaluare clinică şi paraclinică efectuată de către medicul curant din unitatea sanitară, care emite o recomandare pentru izolare la domiciliu sau la locaţia declarată de persoana izolată sau la o locaţie alternativă ataşată unităţii sanitare până la împlinirea celor 14 zile de la momentul internării.

Vâlcea a înregistrat miercuri 417 de coronavirus, din care 17 nou-confirmate.

Articolul precedentZi istorică în Râmnic
Articolul următorKlaus Iohannis: ”E un moment critic! Situația este EXTREM de gravă, iar măsurile de protejare a populației sunt importante acum”