Un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor a fost deschis de poliţiştii din Vâlcea pe numele unei adolescente în vârstă de 16 ani, din Brezoi, judeţul Vâlcea, care ar fi plecat din spital cu bebelușul său, infectat cu Covid-19.

Potrivit IPJ Vâlcea, plecarea tinerei a fost semnalată de un medic din cadrul Spitalului Râmnicu Vâlcea, unde aceasta era internată.

„La data 17 septembrie a.c., în jurul orei 20:00, un medic din cadrul unei unități medicale din Râmnicu Vâlcea a sesizat faptul că o minoră din orașul Brezoi a părăsit incinta spitalului împreună cu bebelușul ei, confirmat pozitiv cu virusul  Covid-19.

Din primele verificări efectuate, s-a stabilit faptul că minora s-a deplasat la adresa de domiciliu, pe motiv că ar fi așteptat foarte mult la spital”, transmite IPJ Vâlcea.

Polițiștii au luat legătura cu aceasta, care a fost de acord să meargă la spital în vederea lămuririi situației medicale a fetiței sale, ulterior fiind internată la spital.

„În cauză, se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor”, mai arată poliţiştii.

 

Sursa: Realitatea de Valcea