Vâlcea, în topul zonelor care au atras cele mai multe fonduri europene in perioada 2014-2020.

Cele mai multe fonduri au fost atrase de Ilfov, Bucuresti si Constanța.

(…) „Vorbim de proiecte care sunt atat ale autoritatilor publice, cat si ale companiilor, ale ONG-urilor, scolilor, universitatilor”, a declarat ministrul fondurilor europene, Roxana Minzatu, în cadrul primei conferinte de presă de la preluarea mandatului.

Printre judetele care au atras finantari mai mari de 1 mld. lei se mai numara Timis (1 mld. lei), Iasi (1,5 mld. lei), Vrancea (1,8 mld. lei), Brasov (1,1 mld. lei), dar si Dolj (1,24 mld. lei) si Valcea (1,16 mld. lei), conform datelor furnizate de Ministerul Fondurilor Europene.

Sumele se incadreaza in exercitiul financiar 2014-2020, care se va incheia la sfarsitul anului viitor si reprezinta contractele semnate pentru care s-a aprobat finantare europeana. Ministerul Fondurilor Europene spune ca rata de absorbtie totala a Romaniei din acest moment pentru fondurile europene se ridica la 30%, cu o finantare totala din bani europeni de 9,25 mld. euro din alocarea totala de 31 mld. euro.

Rata de contractare pentru finantari europene a ajuns in luna iunie a acestui an la 79%, la suma de 23,6 mld. euro, spune ministrul de resort.

La nivelul autoritatilor europene inca se deruleaza negocieri in acest moment pentru alocarea bugetului aferent exercitiului financiar 2021-2027. Romania ar urma sa aiba un buget de finantari europene de 30,6 mld. euro.

Articolul precedentFilarmonica vâlceană a deschis seria concertelor în aer liber
Articolul următor“București, marea speranță”