Au mai rămas 10 săptămâni până la startul ediției a 5-a a Ultramaratonului Autism 24 de ore Marea Neagră. Pentru prima dată în istoria competiției, evenimentul nu se va mai desfășura pe nisipul din stațiunea Mamaia, ci va avea loc în 30 de orașe din întreaga țară. Județul Vâcea s- a înscris în concurs cu două echipe.

Competiția este organizată de Centrul Psihologic “Marea Neagră” și are ca scop promovarea dreptul la integrare în comunitate a persoanelor cu dizabilități, iar 30 de proiecte umanitare din întreaga țară vor putea fi finanțate grație sportivilor amatori sau profesioniști care își vor depăși limitele la acest eveniment.

Principalele orase participante in cadrul competitiei de 24 de ore sunt: Timișoara, Oradea, Iași, Pașcani, Pitești, Tulcea, comuna Greci(județul Tulcea), Medgidia, Năvodari, Mangalia, Blaj, Petroșani, Cluj, Brașov, Constanța (4 echipe) ,București (3 echipe), Galați (3 echipe), Sibiu (2 echipe),Vâlcea (2 echipe), Stockholm.

“Având în vedere situația actuală de criză cauzată de pandemia Covid-19, am decis că, anul acesta, pentru siguranța participanților, trebuie adaptat evenimentul, deoarece desfășurarea unui eveniment care adună foarte mulți oameni la linia de start, nu este posibilă în condiții de siguranță deplină. Orice măsură de distanțare socială și siguranță impusă de către noi, nu ar putea elimina riscul îmbolnăvirii alergătorilor, iar sănătatea este lucrul cel mai important. Pentru ediția din această toamna am permis înscrierea a 30 de echipe, care vor alerga fiecare în alt oraș, astfel încât startul se va da în același timp în 30 de orașe diferite din România”, declară psihologul Adrian Gemănaru, președintele Centrului Psihologic “Marea Neagră”.

Timp de 24 de ore, fiecare echipa, formată din 20 de persoane, va alerga pe un traseu stabilit împreună cu organizatorul evenimentului. Totodată, fiecare echipă va fi monitorizată de către un arbitru, iar transmisia video va fi asigurată non-stop de la locația fiecărei echipe cu ajutorul unui studio de televiziune.

Autism24h, eveniment caritabil

Fiecare echipă înscrisă în concurs poate alege un proiect social din comunitatea în care trăiește și poate iniția o campanie de strângere de fonduri pentru acel proiect. Fiecare kilometru alergat de către echipă va fi recompensat cu o donație de 10 lei, pe platforma www.alergpentruautism.ro.

“La Pașcani, o echipă inimoasă de 20 de alergători va strânge fonduri pentru ca o mamă cu 6 copii, agresată fizic și psihic de către tată, a avut curaj să fugă cu cei 6 copii și să se stabilească în comuna Hărmănești, județul Iași. Astfel, va avea nevoie de ajutorul nostru pentru a reuși să se întrețină și să-și crească minunații copii. La Pitești, Asociația ATSA Argeș a realizat primul  model de manuale auxiliare adaptat pentru copiii cu nevoi speciale, iar organizația va strânge fonduri pentru ca 5.000 de copii din România să primească aceste manuale. La Tulcea, spre exemplu, se vor strânge fonduri pentru ca 70 de copii dintr-un centru de plasament să poată să primească haine noi și să se bucure de multe alte suprize”, declară psihologul Adrian Gemănaru, organizatorului evenimentului Autism24h „Marea Neagră”.

Pe lângă cele 30 de proiecte sociale, va fi realizat și un proiect național de care vor beneficia toți copii diagnosticați cu autism din România.

Startul va fi dat sâmbătă, 19 septembrie, începând cu ora 10, concursul se va finaliza duminică, după 24 de ore.

Participanţii vor alerga în buclă, ziua şi noaptea, astfel încât, echipa, care va adună cei mai mulți kilometri, va fi declarată câștigătoare, anunță Realitatea de Costanța.

Sursa: Realitatea de Valcea

Articolul precedentUn bărbat din județul Vâlcea, amendat de jandarmi după ce şi-a scos băieţelul la cerșit
Articolul următorVIDEO|Consiliul Județean Vâlcea va digitaliza sistemul de management al documentelor