Repetiții pe ultima sută de metri în Râmnic. Pe 1 martie va avea loc premiera spectacolului „Maria din mall”, piesă scrisă de Gheorghe Smeoreanu.

O producție a Teatrului Ariel, care o va avea în rolul principal pe tânăra actriță Anca Olteanu.

Imagine

foto: Anca Olteanu

Viaţa Sfintei Maria Egipteanca, o poveste despre ispită, slăbiciune, eforturi supraomenești și curajul de a alege în final credința, este regizată de Laszlo Vadas.

Maria Egipteanca, „un rol solicitant, greu, dar important” pentru actrița Anca Olteanu, așa cum a declarat pentru Realitatea de Vâlcea.

Un spectacol al cărui mesaj vorbește despre curajul și puterea unei fiinţe omenești, care, conduse de credință, reușește să aleagă pocăința.

Biografia Sfintei Maici Maria Egipteanca a fost pusă pe hârtie, într- o adaptare scenică, de scriitorul Gheorghe Smeoreanu.

Născută în țara piramidelor, Maria părăsește familia încă de la 12 ani și pleacă spre Alexandria, unde alege să trăiască o viață supsă poftelor trupești și agoniei.

Peste 17 ani, sub pretextul unui pelerinaj, ajunge la Ierusalim, locul în care va înțelege modul ei de viață.

Și decide să aleagă pocăinţa.

Despre viața Mariei Egipteanca, așezată pentru prima dată în pagină în secolul al VII-lea de către Sfântul Sofronie, Patriarhul Ierusalimului, s- a spus că este una din cele mai frumoase şi edificatoare vieţi de sfinţi.

O propunere văzută de regizorul Laszlo Vadas drept o provocare, într- un spectacol de imagine, teatru și dans.

Scriitor, psiholog (logoped) şi teolog, ziarist, fondator al revistelor „Societatea argeşană”, „Criterii literare”, „Criterii politice”, Gheorghe Smeoreanu este autor al volumelor: Pasărea care ne strigă – poezii,  Exerciţii de reînviere – versuri, Ave, Maria – versuri, Argeşul şi omul său – editoriale, Însemnări din casa ei – roman.