Poliţiştii din Gorj au deschis un dosar penal după ce un nou clip video a apărut pe reţelele de socializare, în care un băiat în vârstă de 14 ani este bătut, umilit şi filmat de doi tineri, de 15 şi 18 ani, şi de o tânără de 15 ani, toţi din Târgu Jiu.

Poliţiştii au identificat persoanele implicate în eveniment. Victima este un băiat de 14 ani din Bălceşti, judeţul Vâlcea, care locuieşte fără forme legale în comuna Bărbăteşti, judeţul Gorj.

„La data de 8 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu Jiu – Biroului de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că în mediul online a apărut o filmare în care un tânăr a fost agresat fizic de două persoane de sex masculin și o persoană de sex feminin. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că la data de 7 mai a.c., un tânăr de 14 ani, din orașul Bălcești, județul Vâlcea, care locuiește fără forme legale în comuna Bărbătești, în timp ce se afla pe raza municipiului Târgu Jiu, ar fi fost agresat de către doi tineri de 15 și 18 ani și o tânără, de 15 ani, toți din municipiul Târgu Jiu”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Victor Ţuhaşu.

Poliţiştii fac cercetări pentru lovire sau alte violențe, cercetările continuând în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt.

Este al doilea caz de acest gen apărut în Gorj după ce o adolescentă de 14 ani, din Târgu Jiu, a fost reţinută şi ulterior plasată sub control judiciar pe 60 de zile, deoarece, alături de alte două fete, a bătut şi umilit o minoră.