Pe lângă proiectele pentru protecția populației împotriva noului coronavirus, la nivelul Consiliului Județean Vâlcea, se lucrează și alte categorii de proiecte. Unul dintre acestea, „Județul Vâlcea – Orizont 2030”, proiect cu  o valoare de aproximativ 4 milioane lei, declară președinele CJ, Constantin Rădulescu.

Ne-am propus să nu ratăm niciun proiect european și, drept dovadă, chiar ieri, am semnat încă un contract cu finanțare europeană. Este vorba despre “Județul Vâlcea – Orizont 2030”, proiect cu  o valoare de aproximativ 4 milioane lei și care vizează, în special, digitalizarea sistemului de management al documentelor.

Ce înseamnă acest lucru? Pe lângă elaborarea unei noi strategii integrate de dezvoltare durabilă a județului, pe o perioadă de 10 ani, vom moderniza activitatea Consiliului Județean prin implementarea registraturii și arhivării electronice, precum și a serviciilor online. 

Fiecare cetățean, dar și angajații vor ști, în fiecare moment, în ce stadiu se află un document sau o solicitare. Într-un cuvânt, vom încheia era metrilor cubi de hârtie produși prin activitatea Consiliului Județean. 

Perioada de implementare a acestui proiect este de 2 ani și 6 luni.

Sursa: Realitatea de Valcea