După ce a prezentat avantajele pe care consideră că le poate oferi educația profesională și necesitatea învățământului dual, candidatul PNL la Primăria Râmnicu Vâlcea, Virgil Pîrvulescu, aduce în discuție oportunităti pentru relansarea economică a regiunii vâlcene.

Învățământul dual, formă de învățământ profesională a viitorului, subliniază și de această dată Virgil Pîrvulescu.

Imagine

Etapa de învățământ profesional, o formă de educație răspândită în Germania, pe care o absolvă mai mult de jumătate dintre tinerii de acolo, oferă posibilitatea agenţilor economici să se implice direct în toate componentele formării forţei de muncă de care au nevoie, oferă absolvenţilor posibilitatea de a intra pe piaţa muncii şi, în acelaşi timp, de a continua pregătirea profesională la un nivel superior de calificare.

Învătământul profesional dual este înscris în sistemul de învățământ de stat gratuit, iar tinerii care aleg să învețe o meserie în acest sistem beneficiază, față de programele obișnuite ale ministerului și de un sistem bursier privat. 

Cel mai mare avantaj pe care agenții economici îl oferă este pregătirea tehnică direct în companii și prioritate în accesarea unui loc de muncă după cei trei ani de studiu.

În cei 11 pași propuși de liberalul vâlcean se regăsește și atragerea investitorilor prin încheierea parteneriatelor publice-private.

Imagine

Este o soluție necesară pentru perioada următoare. Dar numai cu condițiile ca nivelul salarial net minim să fie convenit la 3.000 de lei și investitorii să creeze 3.000 de locuri noi de muncă!- Virgil Pîrvulescu

Sursa: Realitatea de Valcea