Avertizare Cod portocaliu de viscol puternic pentru zona de munte din 12 judeţe, la altitudini de peste 1.600 de metri, precum şi o atenţionare Cod galben pentru 14 judeţe.

Avertizarea este valabilă până la ora 20:00, la altitudini de peste 1.600 m în Carpaţii Meridionali şi de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120-140 km/h.

Vor fi viscol puternic, zăpadă troienită şi vizibilitate foarte scăzută.

Avertizarea Cod portocaliu vizează zonele înalte din judeţele Brașov, Vrancea, Buzău, Covasna, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Hunedoara, Gorj şi Caraş Severin.

Și tot până la ora 20 00, în Dobrogea, estul Munteniei şi în Moldova, vântul va avea intensificări cu rafale de 55-65 km/h şi pe suprafeţe restrânse de peste 70 km/h. În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, rafalele vor depăşi 70-80 km/h.

Atenţionarea Cod galben vizează judeţele Călărași, Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Galaţi, Brăila, Tulcea, Constanţa şi, parţial, Vrancea, Buzău, Ialomiţa.

Intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50-55 km/h, vor fi pe alocuri şi în restul teritoriului, dar mai ales în centru şi sud-vest.

Administraţia Naţională de Meteorologie a mai emis o atenţionare Cod galben de vânt puternic pentru zonele aflate marţi sub Cod portocaliu, precum şi pentru judeţul Alba, la altitudini de peste 1.600 de metri, valabilă de la ora 20:00 până miercuri, la ora 18:00.

Vântul va avea intensificări cu viteze de peste 70-80 km/h. La altitudini de peste 1.600 m, rafalele vor depăşi 100 km/h şi va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută.