La Biblioteca Județeană ”Antim Ivireanul” Râmnicu Vâlcea a avut loc conferința de lansare a proiectului ”Key to voluntarism” ,proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus +, Serviciul European de Voluntariat.

Proiectul propune participarea a 8 voluntari din Lituania,Spania,Italia,Turcia,Polonia și Franța la un stagiu de voluntariat cu o durată de 12 luni, stagiu ce va fi implementat în perioada 1.8.2018-31.7.2019, în Râmnicu Vâlcea și comunitățile din jur.

De asemenea, proiectul își propune dezvoltarea spiritului civic și a antreprenoriatului pentru cei 8 voluntari SEV dar și promovarea acestui spirit în rândul tinerilor din comunitatea vâlceana.

Printre activitățile de voluntariat ce vor fi implementate de cei 8 voluntari străini se regăsesc :

– inițierea,dezvoltarea și implementarea unei campanii media privind evitarea consumului de droguri și alcool în rândul tinerilor.

– organizarea de ateliere de comunicare, sesiuni de vorbit în public, dezbateri și ateliere creative pentru dezvoltarea creativității participanților și a spiritului anteprenorial.

– organizarea de sesiuni pentru prezentarea de diferite oportunități de dezvoltare personală, formare alternativă și implicare iîn viata comunității locale a tinerilor.

-organizarea a trei seminarii dezbatere privind consumul de droguri și alcool.

– organizarea a 4 sesiuni de promovare a programului Erasmus + și a serviciului european de voluntariat.

Urmatoarea activitate cu impact la public și impact în comunitatea locala a voluntarilor este pregătirea atelierelor de lucru dedicate anului 2018, ca an al patrimoniului european cultural.

Pentru a fi la curent cu activitățile voluntarilor, puteți urmari pagina de facebook a proiectului: https://www.facebook.com/Key-To-Voluntarism-718493875149646/

Conferința de lansare a stagiului SEV a fost dublată și de o expoziție de fotografie realizată prin metoda de educație non-formală ”photo-voice” , expoziție realizată de participanții la proiectul de schimb ”Participatory photography for intercultural learning” , proiect finanțat tot de Uniunea Europeana prin Programul Erasmus +, Schimburi de tineri.

Articolul precedentCursuri de formare profesională la Râmnicu Vâlcea
Articolul următorParc pe o suprafața de 33 de hectare, amenajat pe dealul Capela