Vremea se schimbă începând de mâine, anunță Administraţia Naţională de Meteorologie.

Potrivit specialiştilor, începând mâine, vremea va fi închisã şi se va răci în majoritatea zonelor.

Meteorologul Mihai Huștiu a făcut prognoza pentru următoarele zile, la Realitatea PLUS.

„Ceață în mai multe zone din Transilvania dar și Oltenia, Muntenia și Moldova. Vizbilitatea e sub 200m și izolat chiar și sub 50m. S-ar putea favoriza chiar și producerea ghetusului. După ce se va disipă această ceață, vremea devine în general frumoasă, caldă. Temperaturi care vor atinge 15-16 grade, ceea ce înseamnă temperaturi cu 7-8-10 grade mai mari decât normalul perioadei.

De la noapte ne așteptăm la precepetatii în mare parte din țară. Pe lângă ploi, în zonele montane își vor face apariția și precipitațiile sub formă de ninsoare, se va depune strat de zăpadă. Vremea se răcește de mâine, maxime doar între 3-10 grade. O răcire semnificativă și în Capitală, nu mai mult de 8 grade, ploaie.

Vremea revine în limitele normale, în zilele de miercuri, joi va fi o vreme stabilă, însorită, nu vor mai fi variații semnificative, maxime între 4-10 grade. Pe finalul săptămânii se încălzește din nou vremea însă sunt prognozate și ploi”- Mihai Huștiu

În zona Carpaţilor Orientali, în special la altitudini mari, se vor semnala precipitaţii slabe predominant sub formã de ninsoare.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri ziua, parțial, local în regiunile estice şi pe arii restrânse în regiunile din vest şi la munte.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 10 grade Celsius, iar cele minime între -5 şi 6 grade Celsius.

În perioada următoare valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării,  în extremitatea de sud-est, în special.