Ziua Culturii Naționale va fi celebrată sâmbătă, 15 ianuarie, de la ora 12 00, în parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.

Ziua va fi celebrată prin spectacolul de muzică și poezie „Îngerul Blond”.

Imagine

Evenimentul, organizat de Teatrul Ariel, la sala studio din Zăvoi le are ca protagoniste pe Mihaela Mihai și Olimpia Deaconescu, împreună cu invitații lor „virtuali”, celebrități din lumea artelor, care l- au cunoscut pe Nichita Stănescu.

„Demonstrațiile” de întâlniri de neuitat cu poetul  vor alterna cu momente lirice susținute de protagonistele care vor recita versuri din opera lui Nichita Stănescu, care l- a admirat pe poetul Mihai Eminescu și îl omagia adesea spunând: „De Eminescu ţi se poate face dor şi foame”. Despre admirația sa, poezie și iubire va „vorbi” și sâmbătă în spectacolul oferit publicului care va alege poezia.

Spectacolul, în regia Mihaelei Mihai, conceput inițial pentru difuzarea online, în 2021, îmbină elemente de poezie și televiziune.

Mihaela Mihai, care a realizat acest spectacol, a semnat în anul 2021 și regia filmului „Mihai Viteazul/ Locul Nașterii Mele”, realizat în Vâlcea, București, Brașov, Târgoviște, avându- i în rolurile principale pe Denis Ștefan și Maia Morgenstern.

Imagine

„Evenimentul de sâmbătă se adresează atât tinerilor cât și celor mai puțin tineri, care vor redescoperi poezia, metafora, umorul și muzica. În spectacol vor fi și apariții ale scriitorilor, actorilor sau muzicienilor care l-au cunoscut pe Nichita Stănescu. Vă așteptăm! ” (Mihaela Mihai)

Ion Predescu (scriitor, critic literar): „Este un spectacol despre poezia din noi.”

 

Sursa: Realitatea de Valcea