26 iunie, Ziua Drapelului Național. Este marcată de autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări educative cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice, care au loc în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne.La Râmnicu Vâlcea, ceremonia a avut loc în parcul din fața Prefecturii, începând cu ora 10 00.                                          Constituția României din 1991 prevede că drapelul tricolor este un simbol național alături de stemă, sigiliu și imn.

Astăzi, la Ramnicu Valcea, după procesiunea religioasă a binecuvântării drapelului național, acesta a fost purtat de către militari în procesiune și arborat în fața Prefecturii Județului Vâlcea, concomitent cu intonarea Imnului de Stat al României.                                                               Cel mai mare drapel al României, care a constituit un nou record mondial, a fost desfășurat, la 27 mai 2013, pe aerodromul Clinceni. Drapelul, cântărind aproximativ 5.000 kg, a avut dimensiunile de 349,425 x 226,917 m, rezultând o suprafață declarată de 79.290,39 mp.

Drapelul Național — albastru, galben, roșu — de la lance — a fost decretat, pentru prima oară, ca simbol național de Guvernul revoluționar provizoriu din Țara Românească la 14/26 iunie 1848, având deviza ”Dreptate — Frăție” înscrisă pe el.

Articolul precedentParcul central din Băile Olănești va fi modernizat !
Articolul următorComisia zonală a monumentelor istorice s-a reunit astazi