În perioada 15 – 31 iulie 2018, radioamatorii Asociaţiei Radioclubul Cozia Râmnicu Vâlcea, indicativ YO7KRS, sărbătoresc „ Ziua Imnului Național ” printr-o acţiune specifică, diploma „Ziua Imnului Naţional” şi indicativul special YR48REV.

Se va lucra pentru diploma ” Ziua Imnului Național ” în benzile de 80 m, în porțiunea de bandă 3700-3750 Mhz şi de 40 m în porţiunea de banda de 7100- 7150 Mhz, în telefonie.

Condiţiile de acordare a diplomei sunt următoarele: realizarea a minimum 50 de puncte acordate celor care intră în legătură radio cu staţia de radioclub, YO7KRS , cu indicativul special YR48REV, şi cu staţiile individuale ale membrilor radioclubului.

Vor conta la acordarea diplomei şi legăturile radio cu staţii individuale şi de club din municipiul Braşov, oraşul în care a fost compus şi interpretat prima dată cântecul patriotic, atunci când Anton Pann a pus pe note muzicale versurile poeziei „Un răsunet ” compusă de Andrei Mureşanu.

Câteva luni mai târziu, la 29 iulie 1848, reîntors la Râmnicu Vâlcea, Anton Pann dirija un „cor de cântăreţi” , cum scrie în cronici, interpretând imnul patriotic „Deşteapta-te române” pentru prima dată într-un cadru oficial cu ocazia depunerii jurământului pe Constituţia revoluţionară.

De asemenea, vor fi luate în considerare şi legăturile cu staţii individuale şi de club din municipiul Râmnicu Vâlcea şi judeţul Vâlcea. Diploma „Ziua Imnului Naţional” este unul din cele trei evenimente radioamatoristice organizate în acest an de radioamatorii Asociaţiei „Radioclubul Cozia” Râmnicu Vâlcea şi se află la a VII-a ediţie.

În luna mai s-a desfăşurat evenimentul „10 ani de existenţă a indicativului YO7KRS acordat iniţial centrului de cercetaşi din Râmnicu Vâlcea iar în luna noiembrie vor invita pe radioamatorii români şi din străinătate la Maratonul radio „Bătălia de la Posada”.

Articolul precedentITM Valcea, controale in domeniul constructiilor
Articolul următorRomânia vrea o nouă medalie la handbal junioare !