Ziua Națională a României celebrată miercuri și la Râmnicu Vâlcea, printr-o ceremonie militară și religioasă organizată de Instituția Prefectului și Granizoana Râmnicu Vâlcea la Monumentul Independenței.

Evenimentul s-a desfășurat în format restrâns.

Cu acest prilej a avut loc o slujbă religioasă oficiată de ÎPS Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.

Oficialități locale și județene au participat la eveniment.

Imagine

Imagine

Imagine

Ceremonia s-a încheiat cu o paradă militară la care au participat trei detașamente de defilare, de la Centrul de Perfecționare Geniu și EOD „Panait Donici” din Râmnicu Vâlcea, Inspectoratul de Jandarmi Județean și Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”General Magheru” al județului Vâlcea. 

Imagine

Imagine

Imagine

Discursul prefectului județului Vâlcea, Sebastian Fârtat

„1 Decembrie este și va fi mereu sărbătoarea noastră de suflet, pentru că este ziua în care, acum mai bine de 100 de ani, prin curaj și determinare, înaintașii noștri au înfăptuit o țară. Această țară – edificiul cel mai mare al poporului nostru pe care cu toții suntem datori să-l prețuim și să-l cinstim în numele străbunilor noștri care l-au clădit prin jertfă de sânge și pentru copiii noștri de a căror educație în spiritul respectului față de trecut suntem cu toții responsabili. 

1 Decembrie este un simbol al trăiniciei peste veacuri a idealurilor și valorilor noastre naționale și despre cum oameni cu aceleași idealuri, origini și credințe au dorit să fie împreună. Nu e vorba doar despre trecut, ci despre cum ne regăsim valorile trecutului în prezent și în noi înșine. 

1 Decembrie este ziua tuturor celor care simțim și gândim românește, o zi a tuturor celor care ne prețuim istoria și identitatea oriunde ne-am afla. 

La mulți ani, România! 
La mulți ani, români!”

 

Sursa: Realitatea de Valcea