10 gospodării, fără drum de acces in Golesti, după inundaţiile de ieri. Alte 40 de familii riscă şi ele să nu mai poată ajunge acasă, după ce pârâiale s-au umflat şi au rupt malurile. În comuna vâlceană Goleşti, pe cele mai importante văi, drumurile sunt rupte sau în pericol de prăbuşire. Cele mai afectate zone sunt  Valea Caselor şi Valea lui Negru. Este doar o chestiune de ore ca unul din malurile pârâului ce trece prin satul Gibeşti să se prăbuşească şi să rupă drumul de acces.

Primarul Dumitru Ropină spune că nu are bani în buget pentru a rezolva situaţia, iar Guvernul României nu alocat fonduri nici pentru calamităţile din 2014 încoace.

Comuna Goleşti a mai avut parte de alunecări de teren, chiar de distrugeri de case, insa cu excepţia unor materiale de construcţie, primite de proprietarii rămaşi fără locuinţe, administraţia publică locală nu a primit ajutor pentru situaţiile de urgenţă.

In  Stoileşti, două sate au rămas izolate iar apele au rupt mai multe drumuri abia modernizate. Oamenii se pot deplasa  doar cu maşini de teren sau tractoare.

Cursurile a două pârâuri  – Stăneasca şi Ursanca – s-au schimbat rapid, în câteva ore, rupând drumuri şi izolând două sate, cu peste 200 de gospodării

După retragerea apelor, primarul Florin Ionescu va trebui să o ia de la capăt, cu modernizarea drumurilor. Pentru locurile in care apele au rupt căile rutiere nu are soluţii rapide, pentru că bugetul localităţii este unul prea mic pentru a face fata situatiei.

De departe, punctul zero al zilei de cod rosu l-a reprezentat orasul Babeni, acolo unde s-a intervenit cu efective sporite pentru limitarea pagubelor produse de viituri.

De apreciat a fost interventia pompierilor, jandarmilor si a celorlalte institutii cu atributiuni in astfel de situatii.

In prezent, cursurile de apa care au creat probleme au debitul in scadere, iar prognoza pentru urmatoarele zile nu include alte precipitatii.

Articolul precedentCirculatie reluata la intrarea in Olanesti, in urma reparatiilor
Articolul următorFestivalul de film CineVil, la Ramnicu Valcea