În perioada 01.01.2019 – 31.01.2019, urmare a serviciilor și măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă oferite de AJOFM Vâlcea, 253 persoane au fost încadrate în muncă, dintre care 99 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, din evidențele AJOFM Vâlcea, 113 au peste 45 de ani, 55 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 42 au între 25 și 35 de ani, iar 43 sunt tineri sub 25 de ani (13 tineri NEET).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 101 provin din mediul urban, iar  152  persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale și postliceale (95), urmate de cele cu studii gimnaziale/primare sau fără studii (80).

Numărul celor cu studii  profesionale este de 72, iar cei cu studii superioare sunt în număr de 6.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Vâlcea, 180 persoane fac parte din categoria celor greu și foarte greu ocupabile.

Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Astfel, în prima lună din anul 2019, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 739 persoane.

Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea, puteți accesa www.valcea.anofm.ro.

Articolul precedentDoar astăzi vâlcenii mai pot dona cadouri în cadrul campaniei ” Adoptă o mamă!”
Articolul următorÎncepe vizarea carnetelor de rentă viageră la APIA Vâlcea !