În Râmnicu Vâlcea vor circula 39 de autobuze și microbuze electrice. Acestea vor efectua curse spre stațiunile din jurul orașului.

Primarul Mircia Gutău a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației contractul de finanțare cu valoarea de 103,458.367,59 lei pentru proiectul ”Extinderea transportului public de călători către zonele turistice din județul Vâlcea” depus de asocierea dintre Municipiul Râmnicu Vâlcea (lider de asociere) și localitățile Bujoreni, Dăești, Călimănești, Vlădești, Băile Olănești, Mihăești, Ocnele Mari și Govora în baza Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 — Fondul local.

Vor fi achiziționate 26 de autobuze electrice cu lungimea de 10 m și 13 microbuze electrice care, operate de societatea ETA S.A. din subordinea Consiliului Municipal, vor face legătura între capitala județului și stațiunile turistice din apropiere.

În cadrul aceluiași proiect se vor mai realiza 39 de stații de încărcare lentă precum și 9 stații de încărcare rapidă amplasate pe trasee.

Reprezentanții primăriei au declarat că „este una dintre cele mai mari finanțări atrase în județ în ultimii ani, iar concretizarea proiectului va crește atractivitatea turistică a Municipiului Râmnicu Vâlcea și a stațiunilor din jur, alături de beneficiile aduse mediului înconjurător prin reducerea semnificativă a poluării”.

 

Sursa: Realitatea de Valcea

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorFumatul va fi interzis în această țară începând cu 2023