DCIM/100MEDIA/DJI_0403.JPG

Ziua Mondială a Mediului, inițiată de Organizația Națiunilor Unite (O.N.U.) în 1972, este sărbătorită anual pe data de 5 iunie de comunități din întreaga lume.

De atunci, Ziua Mondială a Mediului a devenit un prilej  pentru ca oamenii din întreaga lume să se angajeze activ în protejarea mediului.

Tema din acest an este “Poluarea aerului”.

Aceasta constituie una dintre formele de poluare cu efecte majore asupra mediului înconjurător, apărând atunci când orice gaz nociv, praf sau fum, intră în atmosferă și afectează plantele, animalele precum și ființele umane.

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Mondiale a Mediului, Agenția pentru Protecția Mediului Vâlcea organizează în data de 5 și 6 iunie 2019, două activități de conștientizare a elevilor privind importanța protejării mediului înconjurător.

În programul de activități sunt cuprinse lecții deschise, prezentări de materiale video și dezbateri pe tema poluării aerului.

Prima activitate va avea loc la sediul agenției în data de 5 iunie, la care vor participa elevi ai clasei a II-a ai Școlii Gimnaziale Nr. 5 Rm. Vâlcea – învățătoare Mihai Daniela, iar cea de-a doua se va organiza în data de 6 iunie 2019, la Școala Gimnazială Anton Pann Rm. Vâlcea, la clasa. pregătitoare – învățătoare Monica Giuroiu.

Prin aceste acțiuni se subliniază importanța păstrării unui mediu curat pentru generațiile viitoare.

Articolul precedentCel mai înalt drum din România a fost deschis astăzi
Articolul următorCrosul Naţional ”Ziua Olimpică” se desfăşoară la Râmnicu Vâlcea !