Una dintre cele mai valoroase echipe din handbalul feminin românesc din ultimul deceniu, CSM Roman, s-a retras din campionat, spre surprinderea tuturor. S.C.M. Ramnicu Vâlcea a rămas astfel fără adversară în etapa a opta.

Rezultatele modeste din startul sezonului au fost decisive pentru CSM Roman, club care tocmai şi-a anunţat retragerea din Liga Florilor dar şi retragerea echipei de fotbal din Liga a III-a.

În ultimii ani CSM Roman a fost una dintre formaţiile importante din Liga Naţională (actuala Liga Florilor), iar în această perioadă, gruparea moldavă a reprezentat România şi în Cupele Europene, ultima dată, chiar în sezonul trecut, în Cupa EHF.

Astfel, aşteptările erau mari pentru acest sezon din Liga Florilor, însă, CSM Roman a avut parte de un start de sezon catastrofal şi a înregistrat şapte înfrângeri în primele şapte etape, ocupând locul 13, din 14 echipe.

Clubul din Roman a emis și un comunicat de presă :

“Conducerea Primăriei municipiului Roman, alături de membrii Consiliului de Administrație al Clubului Sportiv Municipal (CSM) Roman, a luat decizia grea, dar corectă față de întreaga comunitate, de a închide activitatea celor două echipe – CSM Handbal și CSM Fotbal, care, în ciuda eforturilor financiare depuse de întreg bugetul local, nu se ridică la nivelul de performanță așteptat. Astfel, Consiliului de Administrație al CSM Roman a luat hotărârea, în ședința de marți, 30 octombrie 2018, de a pune binele întregii comunități înainte de toate și de a nu permite cheltuirea banului public pe rezultatele slabe pe care cele două echipe le-au avut pe parcursul întregului an, permițând ca susținerea financiară a celor două echipe etalon să fie preluată de orice agent economic care apreciază mișcarea sportivă romașcană și care are puterea economică de a investi în plata onorariilor jucătoarelor și a echipei tehnice. Decizia Consiliul de Administrație al CSM Roman de a înceta activitatea echipelor de handbal și fotbal este completată de dorința, pe termen lung, a administrației locale de a investi în sportul de masă, oferind condiții optime și pentru cei care practică înot, șah, tenis de câmp, tenis de masă sau box „.

Drept urmare a deciziei de marți, 30 octombrie, a Consiliului de Administrație al CSM Roman și a retragerii din campionat a celor două echipe CSM Roman, contractele sportivilor și echipei tehnice ale ambelor echipe încetează conform regulamentelor celor două Federații, jucătorii și jucătoarele putând să se transfere la alte echipe.

Articolul precedent„Salonul Internaţional de Arte și Cultură Masonică”, ediția a VII-a
Articolul următorCampionii României isi continua misiunea in Râmnicu Vâlcea