La sediul Instituției Prefectului – Județul Vâlcea, a avut loc în data de 11 aprilie 2019, ședința ordinară a Grupului de lucru mixt pentru romi (GLM) din județul Vâlcea, acolo unde, principalul subiect dezbătut în cadrul ședinței de la acea dată s-a referit la ecologizare și starea generală de curățenie și salubrizare în localitățile cu comunități importante de romi.

Una dintre propunerile venite în cadrul ședinței cu privire la îmbunătățirea stării generale de curățenie s-a referit la demararea unei campanii de ecologizare din partea comunităților rome, de salubrizare a mai multor zone cunoscute ca fiind locuri de depozitare a deșeurilor.

Răspunsul cu privire la această provocare nu a întârziat să apară, iar în ziua de joi, 18 aprilie 2019, la o săptămână de la data ședinței, comunitatea de romi din comuna Bujoreni, sub coordonarea  consilierului Ilie Mărunțelu, va demara prima acțiune de ecologizare în satul Lunca, începând cu ora 11:00.

Activitatea are drept scop, stimularea și altor comunități importante de romi din județul vâlcea de a demara astfel de acțiuni, în vederea bunei coabitări și menținerii stării generale de curățenie.

Articolul precedentActorul Cristian Alexandrescu omagiat de Teatrul Anton Pann !
Articolul următor„Şcoala altfel” la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vâlcea !