Preoți și credincioși, monahi și monahii de la parohiile și mănăstirile Arhiepiscopiei Râmnicului au participat la prăznuirea Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, ocrotitorul municipiului Râmnicu-Vâlcea și al Mănăstirii Antim, Troianu.

“Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de 2 ierarhi români, respectiv un ierarh din țara natală a Sfântului Antim, Georgia și un ierarh din spațiul arab, pentru care Sfântul Antim a tipărit cărți in limba arabă. În sobor au fost Înaltpreasfințitul Părinte Theodor, Mitropolit de Ahaltsihe și Tao-Klargeti, Înaltpreasfințitul Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfințitul Părinte Quais, Episcop de Erzurum și vicar-patriarhal al Patriarhiei Greco-Ortodoxe a Antiohiei și a Întregului Răsărit, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

După rostirea Sfintei Evanghelii, Înaltpreasfințitul Părinte Theodor, Mitropolit de Ahaltsihe și Tao-Klargeti, a vorbit despre viața și lucrarea Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul.

Înaltpreasfinția Sa a menționat ca nu se păstrează în documentele vremii informații despre sfântul ierarh georgian, ci doar faptul că părinții săi se numeau Ioan și Maria, iar familia sa era una nobilă”- Arhiepiscopia Râmnicului.

„Vreau să vă spun La mulți ani! de ziua Sfântului Antim și faptul că pentru mine este o mare bucurie, fericire și onoare să fiu pe acest pământ unde a predicat Sfântul Antim. Eu văd că roadele predicii lui sunt vii și astăzi și că Biserica Ortodoxă din zona Vâlcii prosperă și este foarte puternică. Mulțumesc Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie care ne-a invitat și ne-a făcut părtași la această bucurie de a participa la această sfântă sărbătoare alături de dumneavoastră. Dumnezeu să vă binecuvânteze și rugăciunile Sfântului Antim Ivireanul să fie binecuvântare pentru voi toți, peste întreaga Românie și peste întreaga Georgie”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Theodor.

Articolul precedentSute de ani de tradiții în Cetatea Băniei
Articolul următorConducea unui autovehicul pe drumurile publice, sub influența alcoolului !