Realizarea cadastrului general în cele 660 de comune incluse în proiectul european (aproximativ 5,8 de milioane de hectare) reprezintă o prioritate pentru Guvernul României și ANCPI, beneficiar al proiectului. 

Comunele Câineni, Perișani, Racovița, Vaideeni, Berislăvești, Bujoreni vor fi cadastrate integral cu finanțare europeană.

Pentru primele trei localități, prinse și în culoarul pentru viitoare autostradă Sibiu – Pitești, a fost deja desemnat executantul, astfel că procedurile de intabulare a terenurilor din aceste zone vor fi demarate de săptămâna viitoare. 

Celelalte trei localități din Vâlcea incluse în program se află fie în faza de evaluare tehnică (Vaideeni și Berislăvești), fie urmează să fie scoase la licitație (Bujoreni). 

Prefectura Vâlcea și Oficiul Județean de Cadastru și Publicitate Imobiliară au organizat astăzi o conferință de presă pentru prezentarea programului cu finanțare europenă de cadastrare integrală și gratuită a mai multor localități din România.

La conferința de presă au participat alături de prefectul Tiberiu Costea, subprefectul Sebastian Fârtat și directorul OCPI Vâlcea, Gabriel Blidaru, primarii primelor trei comune în care va demara cadastrarea, precum și reprezentanții firmei care va face aceasta înregistrare sistematică a imobilelor.

 

Articolul precedentSpații pentru plimbarea câinilor, în Râmnic
Articolul următorPrimăria Râmicului, partener la cursa pentru pasionații de sport