Artiștii moderni au reușit cu succes în întreaga lume să transforme picturile stradale în adevărate opere de artă. În orașe celebre sau mai puțin celebre ale lumii, picturile murale uimesc și atrag atenția prin frumusețea și complexitatea lor. Un caz unic în România îl reprezintă și lucrările pictorului vâlcean Adrian Luță.

Atent la „Strigătul” Edvard Munch, culorile olandezului post impresionist Vincent Willem van Gogh, fotografii clasice ale lumii, inspirat de personaje de film sau legende și dorința de schimbare, pictorul vâlcean a realizat în centrul Râmnicului lucrări cu temă istorică.

Imagine

Imagine

Lucrarile lui Adrian, care dau o altă identitate unor clădiri mai vechi, a căror fațadă a rămas neschimbă de ani buni, integrează elementele reale, obținând astfel creații atrăgătoare.

Imagine

Patru locații din centrul orașului Râmnicu Vâlcea au fost „atinse” de talentul său, recent.

A ales această temă pentru a aduce în fața privitorilor istoria românilor a declarat, pentru Realitatea de Vâlcea, tânărul artist.

Un loc în care s- a oprit anterior Adrian este și faleza râului Olănești, care a devenit un drum în care se spun povești celebre ale unor filme cunoscute sau ale unor locuri de promenanda devenite simbol universal.

Imagine

Imagine

Adrian Luță se oprise anterior în Gară.

Imagine

Nu pentru a pleca ci pentru a picta: figuri istorice ale României.

Imagine

Asta după ce revenise din orașul ceramicii, unde pentru un timp a realizat o creație apreciată prin varietate, detaliu, elemente reale, simboluri și dimensiuni unice în Europa: fațada unui hotel din orașul vâlcean Horezu.

Imagine

Imagine

Integrând elemente reale și tradiții hurezene, Adrian a transformat hotelul intr- unul dintre cele mai cunoscute simboluri înscrise în Patrimoniul UNESCO.

Lui Adrian îi aparține și lucrarea stradală, unică în lume, realizată în centrul orașului Râmnicu Vâlcea.

Imagine

Casa Memorială „Anton Pann”, Statuia lui Mircea cel Bătrân, Hala, Primăria Râmnicului, Statuia Independenței sau Biserica „Sfântul Dumitru” se regasesc pe panourile plexiglas din zona Podului Carol.

Lucrarea este un triptic, pe care Adrian și- a dorit să o înscrie în selecția organizată de comisia Guinness World Records.

 

 

Sursa: Realitatea de Valcea

Articolul precedentCod portocaliu de fenomene extreme
Articolul următorCeremonial restrâns pentru Regina Marii Britanii