Pictorul vâlcean Adrian Luță, remarcat pentru picturile sale stradale din ultimii ani, este sărbătorit astăzi.

Lucrările sale, realizate în Râmnicu Vâlcea și Horezu, au schimbat imaginea locurilor, prin folosirea simbolurilor, unice în Europa.

Impresionantă prin varietate, detaliu, elemente reale, simboluri și dimensiuni unice, una dintre lucrări este expusă pe fațada unui hotel din orașul vâlcean Horezu.

Imagine

În ultimii ani artiștii moderni au reușit cu succes să transforme picturile stradale în adevărate opere de artă.

În orașe celebre ale lumii, picturile murale uimesc și atrag atenția prin frumusețea și complexitatea lor.

Un caz unic în România îl reprezintă și lucrările pictorului vâlcean Adrian Luță.

Integrând elemente reale și tradiții hurezene, Adrian Luță a transformat hotelul intr- unul dintre cele mai cunoscute simboluri înscrise în Patrimoniul UNESCO.

Proiectul le oferă turiștilor ocazia de a înnopta într- un loc relevant pentru arta tradiţională a locului, prin care artistul surprinde forme, monumente istorice din Horezu, tradiții, arta olăritului, hora locală și semnificații subtile.

Imagine

Andamblul pictural este compus din 3 registre. Registrul superior și cel inferior sunt pictate cu simbolurile hurezene: cocoșul.

Registrul median va reprezenta monumentele din Horezu”, a declarat pictorul pentru Realitatea de Vâlcea.

Lui Adrian îi aparțin și lucrarea stradală, unică în lume, realizată în centrul orașului Râmnicu Vâlcea și o icoană de dimensiuni impresionante, probabil cea mai mare icoană pe sticlă din lume.

Imagine

Lucrarea este un triptic, pe care artistul a dorit să o înscrie în selecția organizată de comisia Guinness World Records.

Articolul precedentClaudia Banu vorbește despre speranță, mândrie și România, în ziua limbii române
Articolul următorMinistrul Educației cere demiterea șefului Oficiului Național de Investiții. Licitația pentru tablete, un dezastru