Filiala Sibiu-Vâlcea a Ordinului Arhitecților din România anunță itinerarea în Râmnicu Vâlcea în perioada 08 – 15 noiembrie 2018 a evenimentului bienal de arhitectură Arhitectura.6 având ca scop principal promovarea arhitecturii de calitate și generarea de discuții critice despre arhitectura recent construită.

Organizatorii evenimentului bienal de arhitectură propun publicului larg un șir de evenimente menite să aducă arhitectura în atenția opiniei publice, cultivând valorile acesteia în rândul publicului larg, recunoscând, recompensând și promovând totodată excelența în arhitectură:

Expoziția proiectelor aflate în competiție în cadrul ediției din acest an: 08 – 15 noiembrie 2018, în platoul din faţa Librăriei Humanitas, Scuarul Bartolomeu Anania;

Vernisaj expoziție: joi, 08 noiembrie 2018, ora 17:00, în zona de expunere a proiectelor (în platoul din faţa Librăriei Humanitas, Scuarul Bartolomeu Anania);

Jurnal personal & locuri secționate – atelier de fotografie de arhitectură (invitat arh. Andrei Mărgulescu): sâmbătă, 10 noiembrie, 10:30, sediu OAR din Râmnicu Vâlcea (punct de plecare);

Atelier de-a arhitectura (dedicat copiilor cu vârsta între 6 și 9 ani, 20 locuri): duminică, 11 octombrie, interval orar 10.00 – 13:00, sediul OAR din Râmnicu Vâlcea.

Arhitectura.6 continuă seria edițiilor bienale organizate de cele trei filiale teritoriale OAR în anii 2012, 2014 și 2016.

Expoziția proiectelor din concurs este integrată într-o serie de evenimente menite să promoveze importanța arhitecturii și să prezinte profesia de arhitect în comunitate.

Arhitectura.6 se conturează ca un eveniment destinat publicului larg, care mobilizează membrii profesiunii în dialog cu societatea civilă.

Punctul central al Arhitecturii.6 este concursul de arhitectură pentru proiectele realizate în ultimii doi ani de arhitecții din județele Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Vâlcea și expunerea proiectelor în spațiul public, fiind deschis arhitecților înscriși în cele trei filiale organizatoare.

Concursul a avut șase secțiuni pentru proiectele finalizate: arhitectură – locuire, arhitectura dotărilor comunitare și de producție, arhitectura spațiului public, restaurare/reabilitare/intervenții pe fondul construit, amenajare de interior / scenografie, design de obiect, proiectele nerealizate putând fi înscrise în secțiunea Proiecte de sertar.

Concursul a fost jurizat de persoane independente: cinci arhitecți cu merite recunoscute în domeniul arhitecturii din România și un membru din afara profesiei, jurnalist:

Eliza Yokina, arhitect (Cumulus) – membru titular;

Smaranda Vornicu, jurnalist (TVR) – membru titular;

Raphael Zuber, arhitect (lector invitat – ETH Zürich) – membru titular;

Cătălin Trandafir, arhitect (Filofi și Trandafir Arhitectură) – membru titular;

Marius Miclăuș, arhitect (Archaeus) – membru titular;

Liviu Zăgan, arhitect (Cumulus) – membru supleant.

Articolul precedentAmbasada Israelului organizează o expoziție de fotografii și documente la Râmnicu Vâlcea
Articolul următorRefuzul unui loc de munca va duce la pierderea venitului minim garantat