Violența a ajuns la cote maxime în școli! Este semnalul de alarmă tras de avocatul Poporului. Renate Weber spune că săptămânal se înregistrează cazuri de agresiuni între copii, fie sexuale, fie bătăi violente. 

„Psihologic, este deja demonstrat: cei care au fost victime ale violenței în copilărie, victime directe sau indirecte ori martori, sunt înclinați să aibă și ei un comportament violent. Vor transmite această violență pe care au văzut-o sau perceput-o către altcineva. 

Animăluțele sunt primele care cad victime pentru că sunt la îndemână. 

Protest la Școala „Nicolae Titulescu”, din București, după un caz de abuz sexual asupra unui elev. Minorul ar fi fost agresat a doua oară

Pe de altă parte, copilul care a fost traumatizat crește în vârstă, trece de la animăluțe la colegi. Noi, cel puțin la Avocatul Copilului, care este parte funcțională din Avocatul Poporului, avem săptămânal multe dosare în care este vorba despre abuzuri ale copiilor asupra altor copii.

Bătaie între elevi, la o școală de lângă București. Profesorii sunt îngroziți și spun că le e teamă să mai intervină

E mai mult decât bullying. Asta ar însemna genul acela de hărțuire verbală. Dar noi am ajuns să vedem copii care dau foc altor copii.

Crește forma de manifestare a agresivității și este o formă directă a celor care participă în calitate de victimă, dar și în calitate de făptuitor, dar și a celor care nu intervin, care doar filmează sau incită. Și unde mai și postează pe rețelele sociale…”, a spus Avocatul Poporului, Renate Weber, la DC News.

Un elev și-a atacat colegul cu care se certase. Agresorul s-a dus pănă acasă să ia cuțitul și s-a întors să se răzbune

Sursa: Newsinn

Articolul precedentRaport-bombă al CSAT! Cum au încercat spionii ruși să se infiltreze în România? Metodă clasică
Articolul următorINFP: Două cutremure, miercuri dimineața, în România