Din octombrie 2019, Biblioteca Județeană “Antim Ivireanul” Vâlcea a inițiat proiectul “Vâlcea inedită”, o replică a proiectului “Visual Library of Cultural Heritage”, prin care se realizează transferul către comunitatea locală a cunoștințelor, a metodelor și a practicilor experimentate cu ocazia activităților internaționale de învățare.

Proiectul “Vâlcea inedită” urmărește implicarea participanților în activități de promovare a obiectivelor mai puțin cunoscute din județul Vâlcea și, totodată, familiarizarea lor cu utilizarea tehnologiei realității augmentate.

Astfel, în perioada 19-22 noiembrie 2019, a fost organizat cursul cu tema „Cercetarea și documentarea bibliografică în bibliotecă”, o replică a activității de învățare coordonată de partenerul din Cehia în cadrul proiectului “Visual Library of Cultural Heritage”.

La curs s-au înscris 97 de participanți din județul Vâlcea, elevi și profesori, iar activitățile au fost organizare la Biblioteca Județeană “Antim Ivireanul” Vâlcea, pe parcursul a șapte sesiuni.

Următorul curs din cadrul proiectului “Vâlcea inedită” va avea loc în perioada 9-13 decembrie 2019 și va avea ca temă “Realizarea unui mesaj de impact pentru promovarea eficientă a obiectivelor culturale”.

Biblioteca Județeană “Antim Ivireanul” Vâlcea îi invită pe toți cei interesați să descopere noi și interesante modalități de promovare a județului Vâlcea, utilizând resursele bibliotecii, să participe la activitățile organizate în acest scop până la sfârșitul lunii mai 2020.