După ce în perioada Oltchim s-a spus că în handbalul feminin, Capitala este la Rm. Vâlcea, aceasta s-a mutat de cațiva ani la București. Numai că, după derby-ul din Liga Florilor de astăzi, în care S.C.M. Rm. Vâlcea a învins fără prea mari probleme fosta câștigătoare a Champions League, se poate spune că ora exactă în handbal se dă din nou sub Dealul Capela !

Victorie de senzație pentru S.C.M. Rm. Vâlcea, în deplasare, cu CSM București ! Echipa de supervedete a campioanelor țării s-a văzut pusă la respect de o echipă care nu a venit degeaba la Capitală !

Cu titulara postului de portar a naționalei României în mare forma, Iulia Dumanska, secondată de o tânăra de doar 18 ani, Diana Ciucă, goalkeeper care a apărat 5 aruncări de la 7m, cu golgetera ediției trecute de campionat, Yrina Glibko, care a înscris goluri de senzație, cu coordonatoarea de joc a naționalei Spaniei, Alicia Fernandez Fraga, un adevarat argint viu pe pătrunderi, dar și cu o tunisiancă în apărare care nu știe ce este mila față de adversare, Ines Khouldi, alături de care au strălucit restul jucatoarelor prezente în teren, S.C.M. Rm. Vâlcea a învins cu 22-19 (13-9 la pauză).

Nu trebuie uitată banca tehnică, acolo unde Florentin Pera a demonstrat că victoria din Supercupa României nu a fost întamplatoare.

Alături de el, două foste jucătoare ale Vâlcii care au încantat publicul de-a lungul anilor, Mia Rădoi și Ildiko Barbu Kerekeș, dar și cei din staff-ul medical și tehnic, toți merită felicitări pentru o victorie ce menține S.C.M. Rm. Vâlcea în fruntea clasamentului, neînvinsă, fără punct pierdut.

Partida din Capitală a început cu un gol al campioanelor de la CSM, după care Vâlcea a început goana după victorie, echipa lui Pera conducând chiar și la 6 goluri, spre stupoarea spectatorilor din București, reduși la tăcere de o galerie vâlceană care nu a tăcut o clipa.

Bucureștencele s-au apropiat pe parcursul meciului la două goluri diferența, însă apărarea vâlcencelor a făcut în multe situații diferenta.

Pentru S.C.M. Rm. Vâlcea, victoria vine înaintea debutului în cupele europene, duminică, echipa lui Florentin Pera întâlnind în Sala Sporturilor Traian, de la ora 17,30, pe Kastamonu (Turcia ).

 

Articolul precedentCazuta in fantana, salvata de pompieri dupa doua zile !
Articolul următorAJOFM Vâlcea organizează Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți