Reabilitarea Casei Olănescu din Râmnicu Vâlcea a fost acceptată pe lista investiţiilor derulate de CNI, anunță reprezentanții orașului vâlcean.
 

Obiectivul de investiţii ”Reabilitare Casa Olănescu” a fost introdus pe Lista Sinteză a subprogramului ”Aşezăminte culturale”, aprobată prin Ordinul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei nr. 407/24.03.2021, anunță Direcţia Investiţii, Departamentul Învăţământ Cultură din cadrul Companiei Naţionale de Investiţii.

Finanţarea acestei investiţii se va face în funcţie de alocările bugetare pentru Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social derulat de CNI. Valoarea estimată a reabilitării imobilului, conform ultimelor documentaţii aprobate de Consiliul Municipal Râmnicu Vâlcea, este de aproximativ 7 milioane lei, spun oficialii vâlceni.

În luna iunie 2017, la recomandarea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă venită în urma mai multor incidente cauzate de elemente din construcţie care se prăbuşeau şi puneau în pericol siguranţa elevilor Seminarului Teologic, în curtea căruia se află obiectivul, şi a pietonilor care circulau pe străzile din imediata vecinătate, acoperişul clădirii a fost înlăturat, iar zona a fost delimitată şi securizată.

Intenţia administraţiei locale este ca, după reabilitare, imobilul să găzduiască un Centru Cultural (Primăria Râmnicu Vâlcea)

Casa Olănescu, monument istoric, datează din secolul al VIII-lea.

 

Sursa: Realitatea de Valcea