Cercul pedagogic al profesorilor de religie, în județul Vâlcea.

În cadrul întâlnirii s- au reunit profesorii de religie din cele patru zone metodice: Zona Râmnicu-Vâlcea și Zona Brezoi la Școala Gimnazială Nr. 4 Râmnicu-Vâlcea, Zona Drăgășani la Liceul Teoretic „Virgil Ierunca” Lădești și Zona Horezu la Liceul „Constantin Brâncoveanu” din Horezu.

Au fost analizate:

– abordările moderne și interactive ale activităților didactice, orientate spre practici de predare individualizate și învățare activă, specifice noului curriculum la clasele a V-a și a VI-a

– implicarea elevilor în proiecte educaționale în vederea dezvoltării abilităților, creativității și a încrederii în propriile forțe/capacități.

Au fost prezentate referate și materiale de către profesorii de religie și elevii implicați în desfășurarea acestor activități, precum și programe artistice.

Au fost prezentate modele de bună practică ale unor proiecte educaționale, parteneriate și protocoale de colaborare Școală-Biserică, subliniindu-se importanța derulării acestor activități pentru formarea caracterelor moral-religioase ale elevilor.

Articolul precedent„O noapte furtunoasă” în această seară la Cinema Geo Saizescu
Articolul următorPalmaresul echipei de handbal feminin Oltchim, ramane la Valcea !