Consilierii judeţeni din Vâlcea convocaţi in sedinta extraordinara pentru a aproba recuperarea cheltuielilor făcute de spitalele orăşeneşti, in valoare de 90 de miliarde lei vechi, din fonduri europene. Este vorba despre proiectul „Îmbunătăţirea accesului populaţiei din judeţele Gorj si Vâlcea la servicii medicale de urgenţă”, ce urmează a fi depus spre finanțare prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Totodată, aleşii au fost de acord cu încheierea unui parteneriat între judeţele Vâlcea şi Gorj, în favoarea bolnavilor din ambele judeţe. Prin acest proiect se doreste rambursarea sumelor plătite din veniturile proprii ale spitalelor, din bugetele unităţilor administrativ-teritoriale sau de la bugetul de stat pentru investiţiile din unităţile sanitare aflate in cele doua judete, în perioada 2014-2018.

Potrivit ofertei promovate de Ministerul Sănătăţii, cheltuielile efectuate de unităţile medicale din teritoriu, începând cu anul 2014,  pot fi recuperate din fonduri europene.

Astfel, spitalele din Râmnicu Vâlcea, Drăgăşani, Brezoi, Horezu, Bălceşti şi cel de monospecialitate din comuna Mihăeşti au posibilitatea de a- si primi toţi banii cheltuiţi pe investiţii şi modernizări. Suma se ridică la aproximativ 90 de miliarde lei vechi.

Din acest proiect fac parte: Ministerul Sănătății, Unități spitalicești din Gorj, Spitalul Municipal „Costache Nicolescu” Drăgăşani, Spitalul Orăşenesc Horezu. Durata de implementare a proiectului este de 12 luni, de la semnarea contractului de finantare.

Contribuţia judeţului Vâlcea la cheltuielile proiectului este de 2%, respectiv 8.292,46 lei.

Articolul precedentOferta pentru cei care isi doresc o cariera militara
Articolul următorRâmniceni in Scuarul Revolutiei, cer sa fie auziți