Compania Chimcomplex, cu sucursale în Râmnicu Vâlcea și Borzești, ar putea deveni singurul producător din România de biocide pe bază de clor, hipoclorit de sodiu sau clorură de var pentru tratarea și dezinfecția suprafețelor.

Societatea așteaptă acordul ministerul de resort pentru a începe fabricația biocidelor.

Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu, a declarat că va fi acordată aprobarea.

„Chimcomplex are stocuri de hipoclorit și de clor și poate primi aprobarea de la Ministerul Sănătății pentru a produce biocide. Statul va garanta credite pentru schimbarea liniilor de producție în întreprinderile care produc materiale pentru combaterea COVID-19”, a declarat ministrul român.

„Venim în întâmpinarea eforturilor depuse de autorități în lupta cu COVID19 și pentru a ajuta la eforturile privind stoparea pandemiei generate de acest virus am aplicat pentru eliberarea unui aviz de biocid pentru producția locală de Hipoclorit de sodiu soluție 1,5%, care va putea fi utilizat de toate părțile interesate la nivel național: distribuitori, instituții publice/private, utilizatori finali.”, a declarat Tivadar Runtag, CEO Chimcomplex, spunând și că „hipocloritul de sodiu soluție 1,5% se va produce în regim prioritar, la Borzești și Râmnicu Vâlcea, luând în considerare și dificultățile care pot apărea din punct de vedere logistic și de aprovizionare, ca urmare a declarării stării de urgență”.

Biocidele sunt, în această perioadă, soluții pentru combaterea coronavirusului.

Chimcomplex este singurul producător de hipoclorit de sodiu soluție cu un conținut de clor activ de minim 12,5% din România, pentru care deține avizele de biocide de la Comisia Națională pentru Produse Biocide. 

Produsul este comercializat ca dezinfectant direct și ca materie primă pentru alți dezinfectanți.